Random header image... Refresh for more!

Southampton Beach House Before and After

ReikoDesign light small

I didn’t want to leave the sunlit lounge…

A fun loving Brooklyn couple with a dynamic young daughter purchased a summer house in Southampton, New York and asked us to renovate and design the space to reflect their playful spirit. It was such a delightful project! Here are some before and after pictures of the house…

music after

Music Room – After

music room before

music room looking into lounge – before

Music room: The grand piano came with the house, and the homeowners were excited to teach their daughter how to play. Since they didn’t plan on using the formal dining room, I moved in the piano and turned it into a music room, adding some drama with plum colored walls and a gold lotus shaped light fixture from Currey and Co. In order to bring more light into this dark room, I installed mirrored wallpaper on the ceiling and added French glass doors leading to the sunny living room.

AAA cover lounge

Lounge – After

Lounge: A small nook off of the music room lent itself to a cozy lounge with a Moroccan theme. The pair of sofas from Anthropologie can also double as beds for overflow guests. The best feng shui element for this room is earth, so I used earth tones in the paint, furniture and beautiful velvet pillows (pillows from Kevin O’Brian at ABC Home, coffee table from Made Goods).

game room after

Game Area – After

game room before

game area – before

Game Area: The homeowners love all kinds of games, so I turned one end of the living room into a shuffleboard zone. The feng shui reading showed this area would be enhanced by “fire” element, so I added the Philip Jeffries poppy color grass cloth wallpaper and painted the door red.

big shot before sm

kitchen before

big shot after

Kitchen – After

Kitchen: The kitchen was in good shape, but needed updating. We added wainscoting to the front of the island and painted it a Farrow & Ball green. Curry and Co. pendants and CB2 leather bar stools make it modern and comfy. The artwork was purchased by my clients during their honeymoon in Bali, so we hung it on the most central wall of the house and used the bright tones as inspiration for colors through the home.

dining after

Dining – After

dining before

dining before

Dining Area: Connected to the kitchen was an unused space with wonderful views out to the pool. By changing the swinging glass doors to a sliding door, we created enough room for a dining table and chairs. I installed a concrete floor tile in a funky black and white pattern by Villa Lagoon to bring this area to life. The client’s own Tulip table was paired with Anthropologie chairs and a sea glass chandelier by Ro Sham Beaux to keep the space feeling light and beachy.

Bathroom: In order to make this bathroom more accessible to the pool, we opened the wall between the mud room and the bath and renovated the bathroom with a casual vanity from Restoration Hardware and a round rope mirror from Made Goods. The mosaic tile from Porcelanosa has metallic shades of silver and gold, which were the key feng shui colors for this room. The walls are painted a  pale gray Benjamin Moore color.

lower bath after small

Bathroom – After

lower bath before

wall of bathroom – before

Check back soon to see part 2 of this beach house transformation!

pool sm

 

November 6, 2015   No Comments